Grøtdagen i Norge feires hvert år den 23. oktober. Dette er en dag dedikert til en av de mest tradisjonsrike og allsidige rettene vi har. På denne dagen kan du nyte en god rykende varm porsjon grøt, enten det er risgrøt, havregrøt eller byggrynsgrøt.
Grøt er mer enn bare enkel kost. Det er en rett fylt med historie, tradisjon og varme minner fra barndommen.
Når er grøtdagen?
Grøtdagen er hvert år den 23. oktober.
- 23. oktober 2025: torsdag
- 23. oktober 2026: fredag
- 23. oktober 2027: lørdag
Hvorfor ferier vi grøtdagen?
Grøt har lenge hvert tradisjon og kultur i Norge. Før i tiden var det en av våre viktigste retter. Da grøten var enkel, næringsrik og kunne lages av det man hadde, som bygg, havre og ris. Grøten ble spist både til høytid og hverdags.
Hensikten med denne dagen er å hedre grøten som et sunt, enkelt og bærekraftig måltid. Den har vært en viktig del av norsk, men også internasjonal mathistorie, samt gjort det enklere å lage mat med de råvarene man hadde før i tiden.
Ønsker du å lage grøt over bålet?
Se vår oppskrift her: Bålgrøt med einerduft – Espegard Norge






