Til toppen

Kaffekjele 6L

Stor modell for mange kaffetørste. I rustfritt stål som vil bli svart ved bruk, herav kallenavnet «Svartkjele». Passer ypperlig til å henge over bålpanna. Smart sil på innsiden av tuten gir minimalt med grut i koppen. Vekt: 1 kg. Kan også brukes på gass.

V.nr.: 765
Nobb-nr. 44042914
Status:

inkl. mva.

  • I rustfritt stål
  • Passer perfekt til å henge over bålpanna
  • Sil på innsiden av tuten gir minimalt med grut i koppen
Mål og vekt
Høyde 16 cm
Diameter 19.5 cm
Vekt 0.9 kg
Info
Materialer Rustfritt stål
Litervolum 6.1 L
Bestilling og levering
Innhold Kaffekjele 6L med lokk
Bestillingsenhet stk
Minstebestilling 1
Emballasje
Pakkehøyde 18 cm
Pakkebredde 28 cm
Pakkelengde 28 cm
Pakkevekt 0.0 kg

 

Før førstegangs bruk
Kaffe skal smake godt. Før du tar kaffekjelen i bruk er det derfor viktig å vaske den med mildt såpevann. Bruk oppvasksåpe og -kost. Skyll kjelen godt med varmt vann. Nå er du klar for å koke kanskje den beste kaffen du kan få – bålkaffe.


Bruk
Kaffe smaker aller best når kjelen er helt ren. Sørg derfor alltid for at kaffekjelen er rengjort før bruk. Fyr opp bålpanna. Bruk småkløyvd ved. Fyll kjelen med friskt, kaldt vann. Så mye at du vet at alle får seg en kopp eller to. Når du har fått mye glør eller flammene er passe små henger du kaffekjelen i kjettingen over bålpanna. La den henge rett over glørne. Imens du venter på at vannet skal koke kan den gode praten gå.  

Når vannet når kokepunktet tar du kjelen bort fra bålet for å ha i kokekaffe. Noen gjør dette på slump, en ekte barista gjør det på grammet nøyaktig. Ca 60 gram pr. liter gir fyldig og smakfull kaffe. Rør om med en skje eller en rørepinne og la kjelen stå i ca 6 minutter på et lunt sted. Da får du frem den gode aromaen i kaffen. Rør en gang til og vent i 2 minutter til slik at all kaffegrut synker til bunns før du serverer. Server og … nyt!

Kaffekjelen er laget for bålbruk. Det kan være greit å vite at gjentatt bruk over andre varmekilder med svært høy varmeeffekt kan skade kjelen over tid. 

TIPS!

  • Prøv gjerne vår egen Espegard Bålkaffe. Den er nøye utvalgt for å gi en smaksrik opplevelse rundt bålet.
  • Å tygge kaffegrut er ikke veldig stas. En smart huskeregel for å minimere gruten er å tenke at den første kaffekoppen aldri skal drikkes. Hell den tilbake i kjelen igjen, før du serverer første kopp. Et annet gammelt triks er å heve og senke kjelen raskt opp og ned noen ganger etter at du har hatt i kaffen. Da vil kaffegruten synke raskere til bunn. I tillegg er Espegards kaffekjele utstyrt med en smart sil i tuten, for å sørge for minimalt med kaffegrut i koppen. 

Etter bruk/vedlikehold
Våre kaffekjeler er rustfrie. En kaffekjele vaskes med varmt såpevann og lufttørkes etter skylling. Oppbevar kjelen med lokket på, så slipper du at støv og bøss havner oppi.

V.nr. 8200 Emaljert kaffesett

Svart sett i stilig design. Består av én stk emaljert kaffekoker 1.75 L med opphengshåndtak for bål og to emaljerte kopper.
V.nr. 8200
 

inkl. mva.

V.nr. 766 Kaffekjele 2.5L

Det er mye stemning i en kopp bålkaffe. Svartkjelen er en fast følgesvenn på tur, enten det er til fots eller på ski. Klassisk modell for alle typer friluftsliv gjennom hele året.
V.nr. 766
 

inkl. mva.

V.nr. 834 Popcorngryte

Spesialdesignet perforert kjele for popcorn. Et høydepunkt for alle barn. Overrask bursdagspartyet med popcorn i det fri!
V.nr. 834
 

inkl. mva.

V.nr. 786 Steikehelle i støpejern

Med denne støpejernspanna kan du lage herlig wok i en fei over bålet.
V.nr. 786
 

inkl. mva.

V.nr. 755 Vaffeljern

Tradisjonell «bestemorsmodell» laget i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.
V.nr. 755
 

inkl. mva.