Smørstekt ørret

juni 12, 2017

Skrevet av: David Underland

Med lange, lyse netter og sulten ørret under vannoverflata er juni en fin måned å dra på fisketur.
Vi liker oss i kano når vi er på tur og da er det heller ikke noe problem å få med seg en wokpanne til bålet om kvelden. Hva er vel bedre enn smørstekt ørret surret i rød- og hvitløk?
Wokpanna er et fin samlingspunkt på kvelden og alle rundt bålet kan hjelpe til med maten. Slikt blir det gode minner av.

Det ble nok en gang suksess på fisketuren og fangsten ble smørstek i godt smør med rødløk og hvitløk til.

Da vi skulle tilberede maten begynte vi med å smelte en god klatt godt smør. (Pass på at pannen ikke er for varm så smøret brenner seg.)
Imens jeg kuttet rødløk, bidrog barna med hvitløksskrelling. Når  bålet hadde passe varme gikk både ørret, rødløk og hvitløk i panna på en gang. – Toppet med salt og pepper.
Vi lot det frese godt i starten og woket til ørreten var gjennomstekt. Enkelt å greit! Prøv selv 🙂

Ørreten spises helst med fingrene direkte fra wokpanna eller fra trefjøl.

Vel bekomme!