Til toppen

Frisk epledessert

mars 2020

Hentet fra Fridas bålmat

Epledessert med nøtter lages på bål, i en støpejernsgryta fra Espegard®
Epledessert laget på bål
Epledessert med nøtter lages på bål, i en støpejernsgryta fra Espegard®

Ingredienser

  • 6 porsjoner
  • 1 kg epler
  • 1 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 100 g brunt sukker
  • 150 g havregryn
  • 120 g smeltet smør
  • Kanelstang
  • En neve rosiner

Slik gjør du:

  1. Skjær eplene i båter eller terninger og legg de i en gryte med vann over bålet.
  2. Drypp over sitron mens du rører rundt i gryten.
  3. Legg på lokk og la eplene dampe seg halvveis møre.
  4. Tilsett brunt sukker, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.
  5. Bland godt og la det koke seg mørt.
  6. Serveres mens den er varm.

Tips

Ingefær, kardemomme, vaniljestang eller tranebær er krydder som skaper spennende smaker og som utgjør den lille forskjellen som vil overraske deg. 

Produkter benyttet i denne oppskriften

V.nr. 845 Fyrfat 80

Fyrfat 80 er vårt største fyrfat. Et fleksibelt utekjøkken med mange muligheter.
V.nr. 845
 

inkl. mva.

Epledessert laget på bål
Rød støpejernsgryte fra Espegard®
Epledessert laget på bål