Til toppen

Camembert på bål

INGREDIENSER

Camembert
Nøtter
Honning
Kjeks eller knekkebrød

Slik gjør du

Fyr i bålpanna og la det fyre til flammene har blitt mindre. Glør egner seg bedre enn flammer til matlaging over bål. Plasser steikehelle i passe høyde over bålet og smelt smør på hella. Når smøret er smeltet kan osten legges på steikehelle til den er myk inni. Den kan gjerne snus underveis, men pass på at den ikke revner.

Litt om osten

Camembert var kun å få kjøpe på det markedet, frem til 1890. Da ble den velkjente treboksen utviklet av en ingeniør, noe som forenklet frakt over lengre avstander. Osten ble fra da eksportert til andre land. Ettersom osten ble kjent i andre deler av verden prøvde flere andre ysterier å produsere osten, men dette resulterte i svært varierende kvalitet. Det ble søkt om beskyttet tittel på Camembert, og i 1983 ble «Camembert de Normandie» AOC-godkjent. Det vil si at ost merket «Camembert de Normandie» garantert er ystet i Normandie i samsvar med tradisjonell teknikk. Tittelen «Camembert» er ikke beskyttet på samme måte, og produseres i dag i store deler av verden.

V.nr. 770 Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
V.nr. 770
 

inkl. mva.

V.nr. 833 Steikehelle

Steikehella er av den allsidige typen, som elsker eksperiment over bålet. Grillribbe og flintstek. Fiskeburger og laks. Hamburgere og pølser. Sveler og pannekaker. Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan trylle fram. - Praktisk stekehelle
V.nr. 833
 

inkl. mva.