Til toppen

Camembert på bål

Slik kan du tilberede camembert med honning og nøtter over bålpanna.

Camembert på bål

Ingredienser 

  • Camembert
  • Nøtter
  • Honning
  • Kjeks eller knekkebrød

Slik gjør du:

  1. Fyr i bålpanna og la det fyre til flammene har blitt mindre. Glør egner seg bedre enn flammer til matlaging over bål.
  2. Plasser steikehelle i passe høyde over bålet og smelt smør på hella.
  3. Når smøret er smeltet kan osten legges på steikehelle til den er myk inni. Den kan gjerne snus underveis, men pass på at den ikke revner.

Funfact:

Visste du at det ble søkt om beskyttet tittel på Camembert, og i 1983 ble «Camembert de Normandie» AOC-godkjent. Det vil si at ost merket «Camembert de Normandie» garantert er ystet i Normandie i samsvar med tradisjonell teknikk. Tittelen «Camembert» er ikke beskyttet på samme måte, og produseres i dag i store deler av verden.

Laget med produkter fra Espegard®

Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
770

Steikehelle

Steikehella er av den allsidige typen, som elsker eksperiment over bålet. Grillribbe og flintstek. Fiskeburger og laks. Hamburgere og pølser. Sveler og pannekaker. Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan trylle fram. - Praktisk stekehelle
833