Til toppen

BÅLVAFLER MED LEKKER TOPPING

Lite kan måle seg med en nystekt og sprø vaffel rett fra bålet. Nyt skumringstimen og varmen fra flammene. Vær i øyeblikket, vær sammen. Imponèr gjerne med lekker og dekorativ topping på bålvaflene. Prøv en kombinasjon av skogens gull, seterrømme og en tradisjonell brunost med smak av karamell. Du vil ikke angre!

mars 2020


INGREDIENSER

ca. 10 plater
4 egg
2 dl sukker
7 dl kefir
½ dl vann
6 dl hvetemel
1 ts kardemomme
150 gram smør

FREMGANGSMÅTE

Visp egg og sukker lett sammen. Rør inn kefir og hvetemel vekselvis. Bland inn kardemomme og vann. Ha tilslutt i smeltet smør. Røren kan med fordel forberedes inne, før du tenner bålet. Da får røren hvilt seg til bålet er klart.

Pass på at varmen er god, men ikke er for sterk: du bør ikke ha vaffeljernet direkte i flammene, men heller over glørne eller på stekerist. Ha rikelig med smør i jernet før du starter stekingen og varm begge sidene av vaffeljernet . Jernet kan med fordel settes inn med olje etter bruk.

LEKKER TOPPING

Du forvandler vaffelen til et lite kunststykke med litt kreativ og smakfull topping!

Gi hvert vaffelhjerte en liten skje med ekte seterrømme, toppet med en skive brunost. Dandèr med en dæsj fargerik multepuré eller multesyltetøy. Voila!

Hjemmelaget multesyltetøy smaker kanskje aller best. Du får tak i multer i de fleste butikker, ferske, frosne eller ferdig syltetøy, avhengig av årstid. Uansett, multer og bålvafler hører sammen!

Laget med

V.nr. 755 Vaffeljern

Tradisjonell «bestemorsmodell» laget i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.
V.nr. 755
 

inkl. mva.

V.nr. 770 Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
V.nr. 770
 

inkl. mva.