Til toppen

Bålvafler med lekker topping

Lite kan måle seg med en nystekt og sprø vaffel rett fra bålet. Nyt skumringstimen og varmen fra flammene. Vær i øyeblikket, vær sammen. Imponèr gjerne med lekker og dekorativ topping på bålvaflene. Prøv en kombinasjon av skogens gull, seterrømme og en tradisjonell brunost med smak av karamell. Du vil ikke angre!

Bålvafler med lekker topping
Grove vafler grillet på bål
Grove vafler med kefir og multepuré som tilbehør.

Ingredienser (10 vafler)

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 7 dl kefir
  • ½ dl vann
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 150 gram smør

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker lett sammen.
  2. Rør inn kefir og hvetemel vekselvis.
  3. Bland inn kardemomme og vann.
  4. Ha tilslutt i smeltet smør. Røren kan med fordel forberedes inne, før du tenner bålet. Da får røren hvilt seg til bålet er klart.

Lekker topping

Du forvandler vaffelen til et lite kunststykke med litt kreativ og smakfull topping!

Gi hvert vaffelhjerte en liten skje med ekte seterrømme, toppet med en skive brunost. Dandèr med en dæsj fargerik multepuré eller multesyltetøy. Voila!

Hjemmelaget multesyltetøy smaker kanskje aller best. Du får tak i multer i de fleste butikker, ferske, frosne eller ferdig syltetøy, avhengig av årstid. Uansett, multer og bålvafler hører sammen!

Tips

Pass på at varmen er god, men ikke er for sterk: du bør ikke ha vaffeljernet direkte i flammene, men heller over glørne eller på stekerist. Ha rikelig med smør i jernet før du starter stekingen og varm begge sidene av vaffeljernet . Jernet kan med fordel settes inn med olje etter bruk.

 

Laget med produkter fra Espegard®

Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
770

Vaffeljern

Tradisjonell modell i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.
755