Viltgryte

januar 4, 2017

For 4 persjoner     Hentet fra Fridas Bålmat

Det beste fra fjellet i en og samme gryte. Nydelig med høstens kantareller og friske tyttebær.


Ingredienser

550 g rein- eller elgkjøtt
150 g kantarell
2 løk
1/2 ts salt
2 ss mel
dryss pepper
1/2 ts timian
2 dl vann
1 ss soyasaus
2 dl seterrømme


Slik gjør du

Skjær kjøttet i strimler, kantarellene i biter og hakk løken. Kjøtt, kantareller og løk brunes på stekehella før det legges over i suppegryta. Rør inn mel og krydder. Tillsett vann og soyasaus, rør om og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett seterrømme før severing.

Serveres med bakt potet eller fløtegratinerte poteter. Husk tyttebær.


Utstyr som trengs til retten

Birkebeiner Bålpanne 60 2290,- Kjøp
Lagt i handlekurv
Steikehelle 699,- Kjøp
Lagt i handlekurv
Espegard Suppegryte 10 L 749,- Kjøp
Lagt i handlekurv