Vafler på bål

februar 16, 2018

Oppskrift fra: Fridas Bålmat

Bålvafler med nyrørt syltetøy, en kopp kaffe, frisk luft og varmende flammer – det er alt vi trenger for å hygge oss litt ekstra. Rundt bålet er det rom for gode samtaler og fine øyeblikk vi husker ekstra lenge. Her har du en enkel oppskrift og gode tips for vellykket vaffelsteking rundt bål.


INGREDIENSER

4 egg

2 dl sukker

7 dl kefir

½ dl vann

6 dl hvetemel

1 ts kardemomme

150 gram smør


FREMGANGSMÅTE

Visp egg og sukker lett sammen. Rør inn kefir og hvetemel vekselsvis. Bland inn kardemomme og vann. Ha tilslutt i smeltet smør.

Pass på at varmen en god, men ikke er for sterk: du bør ikke har vaffeljernet direkte i flammene, men heller over glørne. Varm begge sidene av vaffeljernet og ha litt ekstra smør i jernet før du starter stekingen.

Vaffeljernet kan med fordel settes inn med olje etter bruk.


Utstyr som trengs til retten

Vaffeljern 449,- Kjøp
Lagt i handlekurv