Steinovnspizza

april 27, 2018

En vedfyrt steinovn gir deg den perfekte pizzaen med sprø bunn.
Legger du i litt røykeflis vil opplevelsen bli helt himmelsk.


Ingredienser

6 dl lunkent vann

1 dl god olivenolje

1/3 pakke tørrgjær

1 ss sukker

1 kilo mel

1 ss salt


Fremgangsmåte

1.

Bland vann, olje, gjær og sukker godt sammen i en kjøkkenmaskin.

2.

Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15 min. Deigen skal være glatt og smidig.

3.

Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 4, da passer hver del til en stor, tynn pizzabunn.

4.

Elt deigen og lag 4 fine små boller som du legger på et oljet fat med god avstand mellom hver. Dekk til med plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2–3 timer i romtemperatur (eller kjølig over natten). De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.

5.

Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn.

6.

Topp pizzaen med ønsket saus og garnityr, før du legger den på bakesteinen. Serveres med frisk
oregano og en tynn stråle god olivenolje.


Utstyr som trengs til retten

Espegard Steinovn 14900,- Kjøp
Lagt i handlekurv