Munker

mars 5, 2018

Hentet fra Fridas Bålmat


INGREDIENSER

2 egg

3 ss sukker

3 dl kefir

3 dl hvetemel

Knivspiss salt

1 ts kardemomme

1 ts natron

1/2 ts bakepulver

1/2 ts vaniljesukker

saft av 1/2 sitron


FREMGANGSMÅTE

Visp egg og sukker godt sammen. Bland inn kefir og hvetemel vekselsvis. Tilsett salt, kardemomme, natron, bakepulver og vaniljesukker. Rør forsiktig og hell i sitronsaften til slutt. La røren hvile i ca 30 minutter.

Varm munkejernet på bålet. Det er best å ha flammer når man lager munker. Røren helles i hullene slik at de blir 3/4 fulle. La munkene bli gylne før de vendes rundt men en grillpinne. Med litt trening blir munkene runde og fine.

Serveres med bær og melis, eller syltetøy.

 


Utstyr som trengs til retten

Munkejern 299,- Kjøp
Lagt i handlekurv