Davids skrei på bål med brunet nøttesmør

januar 23, 2019

Det er vinter, og tid for skrei. Fra januar til april er man så heldig å få tak i denne delikate torskefisken, som kommer fra Barentshavet til Norskekysten for å gyte. Det hvite fiskekjøttet fra skreien har en god fasthet og smaker ekstra godt! Med gode råvarer er det lett å imponere med en bedre middag eller lunsj rundt flammene.


INGREDIENSER

Skrei (vanlig torsk kan også brukes)

Asparges

Sitron

Hasselnøtter

Smør

Bordsalt

Sort pepper

(fersk persille)


FREMGANGSMÅTE

Følg stegene her, og de ulike ingrediensene er klare til servering samtidig!

Kok opp vann til aspargesen, ha i godt med salt. Det skal være rikelig med vann, slik at aspargesen dekkes. Aspargesen trenger kun 1 minutt i det kokende vannet for best konsistens.

Ta frem skreien og tørk av den med papir. Strø over med salt.

Sett stekepannen på bålet med en god klump smør og litt olivenolje. Når smøret slutter å frese er pannen varm.
Stek fisken ca 5 min på hver side, avhengig av temperatur og tykkelse på fileten.

Brun smør og hakkede hasselnøtter på lav temperatur til det blir gyllent og fint. Pass godt på her, slik at nøttene ikke blir svidd.

Grill noen båter av sitron til dekorasjon og for en ekstra spiss på smaken.

Ha oppi aspargesen.

Legg opp asparges og torsk på en tallerken. Hell over nøttesmøret, før det hele toppes med sitron og nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk hakket persille.

Middag eller lunsj?
Potetstappe eller båtpoteter er godt som tilbehør hvis fisken skal spises til middag, til lunsj pleier jeg å droppe poteten for å gjøre det litt enklere.

Vel bekomme!


Utstyr som trengs til retten

Steikepanne 18 cm 299,- Kjøp
Lagt i handlekurv